Foto

  • 4 maja 2016
  • 8 maja 2016
  • wyświetleń: 6587

Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70

Materiał partnera:

Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70
Nowatorska odsłona tradycyjnej kuchni śląskiej, produkty regionalne w daniach kuchni europejskiej i jak zawsze niebanalne połączenie smaków to kwintesencja nowej wiosennej odsłony karty w Restauracji Hotelu Styl 70 w Piasku k. Pszczyny. Od czwartku, 28 kwietnia ruszyła sprzedaż dań z nowego menu.

Wiosenna karta to jak zawsze autorska kompozycja smaków Szefa Kuchni Wojciecha Krzaka, który nie boi się zaskakiwać Gości restauracji nowymi formami podania, niekonwencjonalnymi połączeniami smaków i ciekawymi modyfikacjami tradycyjnych receptur. Nowe dania jak zawsze kuszą swoim wyglądem, tworzącym apetyczną kompozycję kolorów i struktur, zaś maestria smaków, stanowi kwintesencję doskonałości każdej potrawy.

Goście restauracji mogą spodziewać się m.in. zupełnie nowego podania siekanego befsztyku tatarskiego z razowymi chrupkami i emulsją z żółtka, żurku na maślance (lżejszego niż tradycyjny żurek śląski), rolady śląskiej w innej odsłonie z krupiącą kapustą czerwoną w boczku, a także zaskakującej formy mrożonego tiramisu z posypką kawową, które wydaje się być lepsze od oryginału.

Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70
Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70


Miłośnicy polskich smaków odnajdą w nowych potrawach szereg produktów regionalnych. Doskonałym przykładem może tu być modyfikacja popularnej sałatki cezar, na którą teraz składa się indyk, szprotki i ser "Bursztyn". Nie bez znaczenia pozostają także doskonałe warzywa sezonowe, które odnaleźć można choćby w pierożkach z botwinką i szpinakiem na pesto ze szczawiu czy przy polędwiczkach wieprzowych w musie cielęcym.

Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70
Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70


Najbardziej wybredni smakosze odnajdą z kolei w nowej karcie zaskakujące i doskonałe zarazem połączenia smaków, m.in. w combrze z królika w boczku z risotto z zielonym groszkiem żelem wiśniowym, jak również w wyśmienitych policzkach wieprzowych w cydrze podanych z młodą marchewką, nie wspominając już o dojrzewającym antrykocie brazylijskim z pieczonym ziemniakiem z gzikiem.

Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70
Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70


Szef Kuchni Wojciech Krzak to ambitny i doświadczony kucharz, juror konkursów kulinarnych i Szef Kuchni Restauracji Hotelu Styl 70, w której nieustannie szuka nowych inspiracji i kulinarnych eksperymentów od początku istnienia lokalu. Od blisko 8 lat w swoich autorskich kartach przedstawia nowatorską i oryginalną odsłonę dań opartych na tradycyjnych recepturach, które fascynują smakiem, formą podania oraz techniką wykonania.

Szczegóły: http://hotelstyl70.pl/karta-menu

Hotel STYL70

43-211 Piasek
ul. Studzienicka 58

tel. 032 4493000
tel. 032 4493014



Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Styl70

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Styl70" podaj