Foto

  • 24 sierpnia 2017
  • wyświetleń: 2301

Sezon na przetwory w Frykówce! Zamykają w słoikach lato

Materiał partnera:

Sezon na przetwory w Frykówce!
Sezon na przetwory trwa. Kiszenie jest procesem, który konserwuje żywność, co za tym idzie pozwala na dłuższe jej przechowywanie bez strat składników odżywczych.

Kiszone warzywa są źródłem kwasu mlekowego - powstałej w czasie fermentacji substancji, która oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny, chroniąc nas przed chorobami. Kwas mlekowy reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii, zmniejsza poziom cholesterolu.

Znając korzystne właściwości kiszonych produktów, kucharze Frykówki zamykają lato w kolejnych słoikach. Kiszone ogórki, pomidory i inne warzywa będzie można smakować zimą w Restauracji, a wkrótce także będą dostępne na półkach w Delikatesy&Sirytualia.


ul.



ab / pless.pl

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj